Over mij

Hallo, ik ben Jimna

Fotografie was niet mijn eerste passie. Nee, meer dan 15 jaar was de kunst van het dansen de passie die mijn dagelijkse leven bepaalde. Als 6-jarige was ik zeker van mijn toekomst als prima-ballerina bij een wereldberoemd gezelschap: iets zoals het Nationaal Ballet. Tijdens mijn opleiding aan het Nova College in Haarlem, waar ik studeerde voor docent / uitvoerend danser, realiseerde ik mij dat het dansen toch niet mijn toekomst was.

Het was niet het dansen zélf dat mij meer aantrok, maar dat wat zich áchter het mooie plaatje van een prima ballerina bevond; de eindeloze repetities, de frustaties, de blessures; díe dingen wilde ik vastleggen, deze andere wereld dan die perfecte wereld die wij als publiek altijd op toneel zien, wilde ik laten zien.

Mijn eerste keer fotograferen van dansers gebeurde nog tijdens mijn opleiding tot dansdocent. Ik liep stage bij de Haarlemse Balletschool, was de fotograaf bij de jaarlijkse kijklessen. De blikken in de ogen van de kinderen op balletles, die vervolgens vastleggen en me realiseren dat ik misschien in dezelfde ruimte stond als de volgende Alexandria Radius of Igone de Jongh, was het moment dat ik me realiseerde dat ik niet langer een danser wou zijn, maar een dansende fotograaf.

Nadat ik was afgestudeerd aan het Nova College begon ik aan de Nederlandse Fotovakschool te Amsterdam aan mijn nieuwe avontuur als beginnend fotograaf. In 2020 heb ik de opleiding MBO Fotografie afgerond.